2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Kokius zaislus pirkti naujagimiui?



DoDo.LT pataria, kokius žaislus galima rinktis patiems mažiausiems
Kai užeini į vaikiškų prekių parduotuvę ir akyse mirga marga nuo žaislų įvairovės. Ryškūs, spalvingi...Ką gi pasirinkti? Kokie žaislai tinka, o kokie ne kūdikiui iki 1 metukų?
Iki metukų mažylis auga ir vystosi labai greitai. Būtent šiame gyvenimo laikotarpyje kūdikiai pradeda atskirti spalvas, formas, atpažinti veidus ir daiktus, jausti kvapus, mokosi atsisėsti, atsistoti, skleisti garsus. Iki 3 mėnesių tinkamiausi žaislai yra įvairūs barškučiai, kurie vysto klausą, regėjimą ir mažylio judėsių koordinaciją.
DoDo.LT - Žaislas Naujagimiui - Dryžuotas Katinas
3-6 mėnesių kūdikiai susipažįsta su pasauliu viską čiupinėdami, imdami į burną ir kramtydami, todėl ir žaislai reikalingi tokie, kuriuos galima būtų  paimti į burną. Taipogi tokio amžiaus mažyliams įdomūs garsus skleidžiantys bei iš kelių dalių sudedami žaislai, pavyzdžiui, kubeliai. Tokio pobūdžio žaislai labai geria stimuliuoja vaiko motorikos vystymą. Labai rekomenduojama kūdikiui rodyti knygutes su didelėmis ryškiomis iliustracijomis.
6-9 mėnesių mažyliai jau gali sedėti, jie bando apžvelgti viską, kas juos supa aplink, ieško kažko įdomaus. Visomis įmanomomis galimybėmis palaikykite šį kūdikio susidomėjimą ir smalsumą. DoDo.LT pabrėžia, kad žaislai turėtų būti skambantys, dainuojantys, tinka įvairūs minkšti kamuoliukai, kuriuos galima mėtyti and grindų ir stebėti kaip jie čerška. Na ir būtinai reikia lavinti rankų motoriką, todėl reikalingi žaislai, kuriuos patogu imti į ranką, pvz kamuoliukai  iš dodo.lt.
Antytės - Žaislai maudynėms DoDo.LT


Žaislų tipai.
Barškutis. Tai universalus žaislas, kuris puikiai tiks pirmų metų laikotarpyje. Barškučiai lavina vaiko dėmesio koncentraciją, regos ir klausos suvokimą, vysto motoriką. Iš pirmo žvilgsnio labai paprastas žaislas formuoja kryptingus regos kontroliuojančius rankos judėsius. Barškučių galima įsigyti dodo.lt internetinėje parduotuvėje.
Girliandos, pakabukai-barškučiai. Būtinai pakabinkite tokio pobūdžio žaislus virš lopšiuko ir vežymėlyje. Tokie pakabukai ne tik užimą kūdikį, bet ir lavina regos ir klausos suvokimą. Kada mažylis jau galės temptis ir siekti žaislo – išsivystys taip vadinamoji judėsio „ranka-akys“ koordinacija. DoDo.LT primena, jog tinkamai parinktas žaislas sukelia teigiamas emocijas.
Piramidė. Turbūt kiekvienas iš tėvelių savo vaikystėje turėjo tokį žaislą. Dažniausiai susideda iš 3-4 spalvotų dalių. Kaip ir anksčiau minėti žaislai, piramidė taip pat lavina rankų motoriką. Vėliau galima naudoti piramidę, kaip žaidimą „pasakyk kokia tai spalva“, vaikas galės rodyti spalvotus piramidės žiedus ir mokytis atskirti spalvas.
Dinamiški žaislai. Kuo tokie žaislai įdomūs mažyliui, tai tuo, jog juos nustebins netikėti judėsiai ir garsai. Paspaudus mygtuką, žaislas pradėda judėti ar skleisti garsus – tai labai patiks vaikui, juo labiau jam bus įdomu ištyrinėti žaislą. Tokius žaisliukus, pvz. cypsinčią katytę taip galėsite įsigyti dodo.lt e-paruotuvėje.
Siužetiniai žaislai. Turime omeny visus zuikučius, kačiukus, meškučius, lėles... Žaisdamas su tokiais personažais, mažylis fantazuoja, dalyvauja tam tikro siužeto sukurime. Kai kuriuos minkštus žaislus vaikas ypatingai pamėgsta, pradėda nešiotis visur su savimi, paguldo kartu su savimi į lovyte. Toks „draugas“ sukuria saugumo jausmą. Išsirinkite varlytes, kačiukus ir kitus herojus ir užsisakykite iš dodo-lt e-parduotuvės.
Žaislai maudynėms DoDo.LT
Žaislas maudynėms:  Minkšti ir saugus žaisliukai, dažniausia antytės ar kiti žvėreliai, mašinytės, laiveliai, t.y. žaisliukai, su kuriais galima žaisti vandenyje. DoDo.LT skyrelyje "Žaisliukai kūdikiams iki 0m" rasite daugybę žaislų ir komplektų maudynėms.
Visi paminėti žaislai ne tik sukelia teigiamas emocijas, bet ir yra puikūs padėjai kūdikio vystyme. Renkantis žaislo, būtinai atkreipkite dėmesį į jo kokybę. Pasitikslinkite amžiaus rekomendacijas, nurodytas ant pakuotės. Žaislas turi būti patikimai tvirtas, saugus, be aštrių kampų ir smulkiū detalių, neturi kvepėti dažais. Minkšti žaislai turi būti be sagų, karoliukų, blizgučių ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą